AVUKATLARA ÖZEL
GAYRİMENKUL EKSPERTİZ HİZMETLERİ
Gayrimenkul Değerleme
Tapu Eksperi, Türkiye’nin herhangi bir yerinde bulunan bir gayrimenkulle ilgili Avukatların ihtiyaç duyabileceği değerleme ve danışmanlık hizmetlerini kolay ulaşılabilir ve hızlı bir şekilde sunmaktadır.
SPK lisanslı anlaşmalı eksperlerimiz tarafından hazırlanan raporlar; özellikle miras, boşanma, gayrimenkul satış sözleşmesinden doğan davalarda veya paylı mülkiyet davalarında dava dosyasına görüş olarak sunulabilir, gayrimenkule ilişkin hukuki inceleme (due diligence) hizmetinin bir parçası olarak istifade edilebilir veya çeşitli sözleşmelerin müzakere aşamasında tarafların anlaşmasına katkı sağlamak üzere kullanılabilir.

Teklif Al

Ödeme Yap

Raporunu Al
Bizimle çalışan avukatlar genellikle şu amaçlarla bizden gayrimenkul değerleme hizmeti almaktadır:
- Bir şirket veya gayrimenkul devralma projesinde gayrimenkule ilişkin tapu sicilini ve diğer resmi kayıtları inceletmek, böylelikle varsa gayrimenkul üzerindeki takyidatları ve diğer sorunları öğrenerek müvekkile raporlamak;
- Hukuk davalarında HMK m.293/1 uyarınca uzman görüşü olarak dava dosyasına sunmak ve böylelikle
(i) iddia veya savunmalarını desteklemek;
(ii) Mahkemece atanan bililrkişi tarafından hazırlanan bilirkişi raporuna yapılan itirazları desteklemek; veya
(iii) Mahkemenin verdiği karara karşı istinaf ve temyiz iddialarını desteklemek.
- Müvekkili temsilen gayrimenkul satın alırken veya satarken, gayrimenkulün varsa hukuki problemleri, piyasa fiyatı konusunda emin olmak ve böylelikle vekilin özen yükümlülüğüne uygun davranmak.
Tapu Eksperi ile çalışmak, varsa soru ve önerileriniz için
İLGİLİ BLOG İÇERİKLERİMİZ
ARSA PAYININ DÜZELTİLMESİ DAVASI VE GAYRİMENKUL DEĞERLEME
Arsa Payının Düzeltilmesi Davası ve Gayrimenkul Değerlem
Aile Konut Şerhi Nedir?
Aile konut şerhi, konutun eşlerden tapuda hak sahibi gözükenin eşine sormadan konutu devretmesi ve temlik etmesini önlemek için konulan bir hukuki haktır. Peki, aile konut şerhi nasıl konulur?
Değerli Konut Vergisi; Konut Değeri Nasıl Tespit Ediliyor? Nasıl İtiraz Edebilirim?
Değerli konut vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununun 42’nci maddesinde yapılan değişiklikle Türk vergi hukukuna girdi. Değeri 5.000.000 TL ve üzerinde olan taşınmazlar bu vergiye tabi olacak. Peki değerli konut vergisinde konut değeri nasıl tespit ediliyor? ve nasıl itiraz ediliyor?