TİCARİ BİNA (TİCARET MERKEZİ – AVM –  HASTANE VE OKUL) DEĞERLEMESİ

AVM Değerlemesi

Genel kabullere göre AVM ( Alış Veriş Merkezi ), 5.000 m2 ‘den büyük kiralanabilir alana sahip ve asgari  15 ayrı ticari birim barındıran, ortak bir yönetim çatısı altında faaliyet gösteren organize alışveriş alanlarıdır.

Uluslararası değerleme standartlarına göre AVM değerleme yönteminde kullanılan en etkili ve verimli yöntem gelir kapitalizasyonu ve direkt kapitalizasyon yöntemleridir. Bu değerleme yöntemlerinin uygulanabilmesi için öncelikle AVM’nin yıllara göre gelirleri ve giderlerinin net olarak bilinmesi ve bunların dikkate alınması gerekir.

Gelir kapitalizasyonu yöntemi ile yapılan değerlemede, belli bir tarihe kadarki yıllık gelir-gider tahminleri bir kapitalizasyon değeriyle belirlenerek nakit akışı tablosu oluşturulur. Oluşturulan nakit akışları sonucunda dönem sonu değeri belirlenir ve belirlenen bu değer üzerinden bir indirgeme yapılarak net gelirler bugüne indirgenir ve gayrimenkulün bugünkü değeri belirlenir.

Hastane Değerlemesi

Hastanelerin geliri, işletmeciye bağlı olarak ciddi oranlarda değişmektedir. Bu nedenle hastane değerlemesinde gelir yöntemi tercih edilmez. Bunun yerine mümkünse emsal karşılaştırma yöntemi ile değerleme yapılır. Ayrıca makine ve ekipmanların değerlemesi yapılabilir. Eğer hastane, markasıyla birlikte devre konu edilecekse marka değerlemesi yapılabilir.

Ticari Gayrimenkul Değerleme Hizmeti

Türkiye genelindeki AVM, Okul, Hastane gibi gayrimenkuller için lisanslı değerleme uzmanları tarafından verilen ekspertiz hizmetlerinden hızlı ve kolay bir şekilde yararlanın, tapu işlemlerinizi güvenle yapın!